Overzicht

Bakkerijmedewerker

Een dag in de bakery op een Total Engergies station bestaat uit heel veel meer dan een broodje smeren voor onze gasten. Je bent een belangrijk onderdeel van de beleving van onze gasten en de olie in de machine van een goed lopende bakery.

Bekijk de vacatures
Een dag als bakkerijmedewerker
Opstarten
Ook in onze bakery zijn er verschillende diensten, vaak een ochtenddienst en een avonddienst. Welke dienst je ook werkt in de bakery, je begint je werkdag net als bij de functie verkoopmedewerker met de juiste voorbereiding. Je bent minimaal een kwartier voor tijd aanwezig, je werkkleding is netjes en schoon, je hebt je veiligheidsschoenen aan en je bent tijdig aangemeld. Je bent er klaar voor! Tijdens het opstarten in de ochtenddienst moet je ervoor zorgen dat alles klaar is om de eerste gasten vanaf de opening om 06.00 uur te kunnen voorzien van al het lekkers dat we te bieden hebben. Je zet de ovens aan en vult deze met de eerste ladingen croissantjes, koeken en natuurlijk brood. Het is 5 voor 6 en jullie zijn klaar om de eerste gasten te helpen.
Gasten helpen
Ook in onze bakery’s is een belangrijk onderdeel van je werk het helpen van onze gasten. Dat begint meestal gelijk om 6 uur ’s ochtends. Tot een uur of 9 ’s ochtends is het veelal flink aanpoten om alle gasten te voorzien in hun behoeften, natuurlijk voorzien van een glimlach en vriendelijke groet bij binnenkomst. Dat is in de middag niet anders dan in de ochtend. Ook tijdens de middagdienst zijn er veel momenten van grote drukte. Tussendoor zijn er momenten waarop er even niet zo veel gasten voor je staan. Dat is best fijn als je het uur daarvoor hard hebt gewerkt om het iedereen naar zijn of haar zin te maken. Daarbij moet er in de rustige perioden gedurende de dag nog veel gebeuren om de bakery top te laten draaien.
Waar je misschien niet gelijk aan denkt…
Als er even wat minder gasten zijn, kun je natuurlijk even rust nemen en wat drinken. Dat duurt echter nooit heel lang, want er is nog veel werk tussendoor te verzetten. We hebben in ons werk namelijk te voldoen alle HACCP richtlijnen. Alles moet schoon zijn en onze producten dienen bijvoorbeeld dagelijks op THT te worden gecontroleerd. In de bakery op een Total Energies station werken we veilig, schoon, verantwoord en hygiënisch. Bovendien wil je tijdig je brood hebben gebakken en moet je ervoor zorgen dat de vitrine en warmhoudplaat altijd vol liggen. Als de volgende gasten er zijn moeten ze immers gelijk kunnen pakken en bestellen waar ze zin in hebben.
Je dienst zit er bijna op
Als je de ochtenddienst hebt gewerkt draag je het werk over aan de collega die de avonddienst draait. Je laat even weten wat er allemaal gebeurd is en waaraan je eventueel niet bent toegekomen. Waar de ochtenddienst bij het opstarten meer werk heeft, heeft de avonddienst bij het afsluiten een stuk meer te doen dan alleen de overdracht. De ovens moeten goed gereinigd worden, evenals de saladière. De vloer laat je weer stralen en alles dat gedurende de dag gebruikt is maak jij weer heerlijk schoon voor de volgende dag. Als dit allemaal is gedaan en je omkijkt naar een schone en verzorgde bakery, kleed je jezelf om en klok je uit. Je hebt lekker gewerkt en veel plezier gemaakt met collega’s en gasten. De werkdag zit erop en je kunt met een voldaan gevoel naar huis.

Hulp nodig?

Total is veel meer dan alleen een brandstofproducent. We zijn één van de grootste bedrijven op het gebied van olie- en gasproductie.