Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk dan eerst hieronder bij de veelgestelde vragen. Daarin staat alles wat je moet weten. Heb je een specifieke vraag over een vacature? Neem dan op met recruitment.

Mobiliteit
Roosters en werkuren
Salaris
Werkzaamheden
Carrieremogelijkheden
Veiligheid
Mobiliteit
Moet ik in het bezit zijn van een auto?
Dat kan verschillen per station waar je gaat werken. De stations in de bebouwde kom en langs N-wegen zijn meestal goed bereikbaar met de bus, scooter of de fiets. Voor de rijkswegstations is de auto helaas noodzakelijk en wordt dit daarom in de vacature of tijdens het sollicitatiegesprek aangegeven.
Kan ik parkeren op het station?
Ja, op de meeste stations zijn er voldoende parkeerplekken aanwezig waar jij gebruik van kan maken.
Worden mijn reiskosten vergoed?
Je komt er in aanmerking voor de reiskostenvergoeding als je 10 kilometer of meer (gemiddelde afstand enkelreis) van het station woont.
Roosters en werkuren
Wat zijn de werktijden?
Op de meeste stations zijn er twee diensten. Een ochtenddienst van 06:00 tot 14:00 uur en een avonddienst van 14:00 tot 22:00 uur. Op station die in de nacht geopend zijn is er ook een nachtdienst van 22:00 tot 06:00 uur.
Wanneer kan ik pauze nemen?
Door de drukte op de stations is het niet mogelijk vaste pauzes in te plannen.
Kunnen de starttijden in overleg worden aangepast?
Nee, op het station werken we met ploegendiensten met vaste start en eind tijden. Deze tijden kan je terug vinden onder; Wat zijn de werkuren.
Is het mogelijk om alleen de ochtend- of nachtdiensten te werken?
Nee, we verwachten dat onze collega's flexibel inzetbaar zijn en beschikbaar zijn voor alle diensten.
Wanneer weet ik welke dagen moet werken?
Er wordt met maandroosters gewerkt. Deze worden minimaal 2 weken, maar meestal is dit een maand van tevoren, bekend worden gemaakt. Hierdoor weet je ruim van tevoren welke diensten je draait.
Moet ik in de weekenden te werken?
Onze stations zijn 7 dagen in de week geopend. Hierdoor dien je met je collega’s de weekenddiensten af te wisselen. In de regel zal je daarom twee weekenden in de maand ingeroosterd worden. De overige weekenden heb je vrij. Het kan echter door de drukte of ziekte van collega’s voorkomen dat er hier, in goed overleg met jou, van wordt afgeweken.
Kan ik worden gevraagd ook nachtdiensten te draaien?
Dit is geheel afhankelijk van het station waar je werkzaam zult zijn. De meerderheid van de stations zijn ’s nachts gesloten. Alleen stations langs de snelwegen en op doorgangswegen zijn in de regel 24/7 open. Verkoopmedewerkers en allround medewerkers dienen op deze locaties ook nachtdiensten te draaien. Bakerymedewerkers en (assistent-) managers meestal niet.
Moet ik op feestdagen werken?
Onze stations zijn ook op feestdagen geopend. Hierdoor, is het mogelijk dat je ook op een feestdag wordt ingeroosterd. Bij het inroosteren wordt er echter zo veel mogelijk rekening gehouden met jouw wensen en voorkeuren. Ook wordt er geprobeerd de diensten zo eerlijk mogelijk over het hele team te verdelen.
Kan ik zelf bepalen welke dagen ik wil werken?
Nee, het rooster wordt opgemaakt in overleg met je collega’s. Onze stations hebben ruime openingstijden en zijn soms zelfs ’s nachts geopend zijn. Alle diensten dienen daarom tussen het bestaande team verdeeld te worden. Daarnaast is het belangrijk dat collega’s het minimale aantal contracturen worden ingeroosterd en dat er voldoende rusttijd tussen de (nacht)diensten wordt geboden. Hierdoor kan er niet altijd rekening worden gehouden met de wensen en voorkeuren van alle collega’s.
Salaris
Wat is het salaris?
Het salaris wordt vastgesteld conform de CAO Tankstations en Wasbedrijven en kan daarnaast afhankelijk zijn van jouw competenties en de reeds opgedane werkervaring.
Werken jullie met toeslagen?
Anders dan in de horeca, betalen wij aan onze medewerker toeslagen uit voor het werken in de avond of tijdens de feestdagen. Voor de feestdagen geldt een toeslag van 50%. Tijdens nachtdiensten (tussen 00:00 en 06:00) is er een toeslag van 25% van toepassing.
Wat voor soort arbeidsovereenkomst bieden jullie aan?
Stabiliteit en baanzekerheid vinden wij belangrijk. Hierdoor bieden wij in eerste instantie meestal een Min/Max contract aan waardoor je zekerheid hebt over de minimaal bij ons te werken en uit te betalen uren. Wij werken dus niet met 0-urencontracten. Verder kijken wij na verloop van tijd naar het gemiddelde door jou gewerkte uren en is er mogelijkheid om deze uren vast te zetten danwel flexibel te houden. Dit geheel afhankelijk van de beschikbare uren alsmede jouw persoonlijke wensen en voorkeuren.
Hoe lang is de proeftijd?
Bij een arbeidsovereenkomst van 6 maanden of korter is er geen proeftijd van toepassing. Bij een contract langer dan 6 maanden of een contract voor onbepaalde tijd (vast contract) is de proeftijd maximaal 2 maanden.
Kan ik een vast contract krijgen?
Jazeker, je hebt bij ons een reëel kans op een vast contract als je goed je werkzaamheden verricht. In de regel start jij bij ons met een contract voor bepaalde tijd van ofwel 7 of 11 maanden. Daarna kan nog twee keer een contract voor bepaalde tijd volgen. Wij streven echter ernaar onze medewerkers die goed functioneren en extra gemotiveerd zijn meer stabiliteit te bieden door hen binnen een periode van 36 maanden een vast contract te geven.
Wat zijn de overige voordelen?
Er zijn een groot aantal voordelen van onze medewerkers. Er is een tankpas, fietsplan en mega bedrijfsfeest. Daarnaast kun je gebruik maken van diverse collectiviteitskortingen, neem je deel aan een uitstekend pensioenfonds en kun je met een fikse korting aandelen van TotalEnergies kopen! Tot slot zijn er diverse awards en bonussen voor de best presterende medewerkers. Zo zijn er in het verleden bijvoorbeeld buitenland reizen naar zonnige bestemmingen voor onze medewerkers georganiseerd.
Werkzaamheden
Hoe ziet jullie inwerkprogramma eruit?
Wij bieden een inwerkprogramma aan zodat je goed op de hoogte bent van onze diensten en werkprocessen. Tijdens dit inwerkprogramma zullen alle belangrijke aspecten van het werk bij ons aan bod komen. Ook zal je verschillende trainingen zowel klassikaal als digitaal volgen zodat je kennis helemaal up to date is. Daarnaast krijg je toegang tot onze inwerkapp waarin je op elk gewenst moment de werkinstructies kan raadplegen.
Hoe afwisselend zij de werkzaamheden op een tankstation?
Het werken op een station is zeer afwisselend! Onze medewerkers noemen dit als een van de leukste kenmerken van het werk bij ons! Zo sta je niet alleen achter de kassa en reken je producten af. Je wisselt de werkzaamheden af met het werken in de bakkerij, de shop en het buitenterrein. Je vult de winkelvoorraad en je bent het aanspreekpunt voor elke gast en leverancier en zorgt vooral voor een leuke sfeer op onze station! Meer over de werkzaamheden kun je zien bij de functies, hier staat een dag als beschreven.
Hoe groot is het team waar in ik werk?
Dit is afhankelijk van de grootte van het station. Op grote locaties wordt er in de ochtend en middag in teamverband gewerkt. Tijdens de nachtdiensten wordt er altijd zelfstandig gewerkt gezien het beperkt aantal klanten. Op de kleinere stations ben je vrijwel altijd zelfstandig aan het werk en is de (assistent)manager alleen overdag aanwezig.
Kan ik achter de kassa zitten?
Achter de kassa wordt hoofdzakelijk staand gewerkt. Om de benen en rug te ontlasten is er een werkstoel aanwezig.
Hoort schoonmaken ook tot mijn werkzaamheden?
Ja, alle verkoop- en bakery medewerkers moeten schoonmaakwerkzaamheden verrichten. Hier hoort ook het schoonhouden van de personeels- en gastentoiletten en het voorterrein bij.
Is het mogelijk om tijdens mijn nachtdienst te soliciteren?
Nee, tijdens de nachtdienst is het belangrijk dat je continue toezicht houdt op het station en het voorterrein. Daarnaast worden er tijdens de nachtdienst diverse taken uitgevoerd zoals het bijvullen van de winkel, schoonmaakwerkzaamheden en licht administratief werk.
Mag ik een hoofddoek dragen?
Uiteraard mag er tijdens het werken voor TotalEnergies een hoofddoek worden gedragen.
Ik ben een aantal jaren niet meer aan het werk, kan ik bij TotalEnergies aan de slag?
Jazeker! Ook als je een aantal jaren niet meer gewerkt hebt en wenst terug te keren naar het werkende leven kunnen wij je helpen. Wij zijn een maatschappelijk betrokken werkgever en daarom door het UWV uitgeroepen tot een werkgever met een gouden hart! Wij helpen daarom graag mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan!
Kan ik worden overgeplaats van station?
Ja, in goed overleg kan er besloten worden om collega's over te plaatsen naar een ander station.
Carrieremogelijkheden
Bieden jullie opleidingsmogelijkheden?
Jazeker! Wij vinden persoonlijke en professionele ontwikkeling van onze medewerkers belangrijk. Daarom bieden wij zowel klassikaal of digitaal diverse trainingen aan o.a. op het gebied van veiligheid en verkooptechnieken zodat kennis van onze medewerkers helemaal up to date is. Ook bieden wij de mogelijkheid je MBO niveau 3 of MBO niveau 4 via TotalEnergies te halen.
Zijn er doorgroeimogelijkeden?
Heb je ambities en laat je zien wat je in je hebt? Dan zijn er zeker doorgroeimogelijkheden! In een gezamenlijk overleg met onze Talent Developer kan jij bepalen wat het beste bij jou past en wat eventueel de vervolgstappen voor jou zullen zijn.
Zijn jullie erkend leerbedrijf?
Ja, bij onze stations kan je stage lopen of werken naast je opleiding. Onze stations zijn aangemeld bij de SBB als erkend leerbedrijf.
Veiligheid
Hoe zit het met de veiligheid op de stations?
Veiligheid staat bij ons voorop! Tijdens je eerste werkdagen zullen daarom de veiligheidsprocedures goed worden uitgelegd. Daarnaast word je op diverse wijze (digitaal als klassikaal) getraind, zodat je de veiligheid van jezelf, collega’s en gasten kan waarborgen.
Worden bestemmingstations vaak overvallen?
Gelukkig is het aantal overvallen op tankstation de laatste jaren enorm afgenomen doordat er grondig is geïnvesteerd overvalpreventie. Met name door training van medewerkers, hoogwaardige camera- en alarmsystemen en beperkte aanwezigheid van cash geld zijn onze stations minder aantrekkelijk geworden voor overvallers. Daarnaast wordt er na 21:00 uur (of in de wintermaanden op een eerder tijdstip) altijd achter kogelwerend glas gewerkt.
Welke kleding moet ik aan tijdens het werk?
Je zal bedrijfskleding ter leen van ons ontvangen. Daarnaast, zal je naast je bedrijfskleding ook een paar veiligheidsschoenen van het niveau S3 krijgen. Deze schoenen beschikken over een veiligheidsneus- en zool, een anti-slipprofiel en zijn antistatisch.

Hulp nodig?

Total is veel meer dan alleen een brandstofproducent. We zijn één van de grootste bedrijven op het gebied van olie- en gasproductie.